Nieuws

Creatief kennisdelen

Bijeenkomsten, congressen, seminars of teamdagen: kennisdelen staat vaak hoog op het doelenlijstje. Je kunt kiezen voor een standaard presentatie, maar er zijn ook andere opties hoe je jouw gasten op een creatieve manier kunt boeien. Laat je inspireren en het kennis delen kan beginnen!

Talkshow
Creëer een tv-setting zoals je die ziet bij bijvoorbeeld RTL Late Night of De Wereld Draait Door. Je gasten in een cirkel om een centrale tafel, waar een van jouw sprekers ook zit. Zoek de interactie op, ga de disucussie aan en neem als spreker de leiding in het gesprek. Zorg ervoor dat het gesprek niet teveel van het onderwerp afwijkt.

Verschillende invalshoeken
Introduceer een uitdaging of probleem en bedenk verschillende brillen (bijvoorbeeld: directie/medewerker/klant of techniek/operations/sales) om naar dat probleem te kijken. Verdeel je gezelschap in kleine groepen en laat elke groep vanuit een andere invalshoek met ideeën komen. De beste oplossingen mogen gepitcht worden voor de groep. Eventueel kan je de sessie afsluiten met een korte presentatie van een specialist, omdat iedereen nu zelf heeft nagedacht, zal de betrokkenheid hoog zijn.

De brainstorm
Introduceer een casus en laat je gasten in groepjes van twee zoveel mogelijk creatieve oplossingen bedenken. Switch na een vastgestelde tijd, bijvoorbeeld vijf minuten, van gesprekspartner. Een presentator verzamelt voortdurend de beste ideeën en laat deze visualiseren op een groot scherm. Let op het is een brainstorm, zorg er vooraf dus voor dat je mensen niet al een bepaalde richting op stuurt!

Een spelshow
Laat professionele acteurs jouw kennissessie vertalen in een spelshow zoals je die kent van tv. Met komische typetjes, hilarische voorbeelden en natuurlijk spelelementen. Ook leuk: (improvisatie)theater met een inhoudelijke boodschap. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als ‘omdenken’ of ‘veranderen’.

Competitieve kennisquiz
Een quiz haalt de competitiedrang bij je gasten gegarandeerd naar boven! Laat je sprekers daarom hun kennis verpakken in quizvragen. Verdeel je gezelschap in teams, zorg voor een timer en laat ze tegen elkaar spelen. Bij het geven van de antwoorden is er volop ruimte om kennis te delen, maar dan op een originele manier.

De mindmap
Houd je toch liever vast aan traditionele presentaties? Denk dan eens aan het live vastleggen van informatie in mindmaps. Leuker om naar te kijken dan een PowerPoint. En doordat je ziet wat er wordt gezegd door de spreker én het publiek, blijft de informatie beter hangen. Na afloop ontvangen de deelnemers de mindmap natuurlijk in de mail.

Ben je enthousiast geworden en klaar om je evenement te organiseren? Neem contact op!

Neem contact op Naar de rondleiding