Nieuws

‘Het zijn sfeervolle, inspirerende ruimten’

Een congres organiseren voor ruim 150 man die vanuit alle uithoeken van het land moeten komen is geen sinecure. Gemeentelijk Samenwerkingsverband DataLand koos voor De Veerensmederij. “Groot, inspirerend en een betere aansluiting op weg en spoor vind je niet.”

DataLand is een samenwerkingsverband van en voor gemeenten. De organisatie ontzorgt, ondersteunt en faciliteert gemeenten op het gebied van geo-, WOZ- en vastgoedinformatie. “Het congres mochten we organiseren in opdracht van en voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu voor gemeenteambtenaren uit het hele land”, vertelt Marjolein Neuteboom.

“De keuze voor een centrale ligging ligt dan voor de hand, maar De Veerensmederij sprong er ook uit vanwege de industriële historie als Rijksmonument. De link met ‘bouw’ en ‘industrie’ gaf De Veerensmederij net dat beetje meer ten opzichte van andere locaties. We hebben dan ook veel complimenten van de gasten gehad over de locatie. Veel van hen waren er nog nooit geweest, wat het een extra leuke ervaring maakte.

Bovendien is de congresruimte erg mooi. We maakten gebruik van de grote theaterzaal, met een soort trapsgewijze arena-tribune waar je op kunt zitten. Dat gaf het congres een goede sfeer. Voor de overige programmaonderdelen konden we terecht in verschillende subruimtes op hetzelfde terrein.”