Nieuws

Geslaagd symposium voor woningcorporaties

Wethouders, woningcorporaties en huurdersorganisaties uit heel Nederland kwamen onlangs in De Veerensmederij bij elkaar. Ze woonden er het symposium bij van Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland.

Het symposium vond plaats ter ere van het tienjarig jubileum van de stichting. Met gasten uit alle windstreken was bereikbaarheid een belangrijke wens. De Stichting Visitatie Woningcorporaties vonden in de Veerensmederij een locatie die gemakkelijk te bereiken is met zowel auto als trein. Bovendien ligt de locatie bij het Soesterkwartier wat van oorsprong een volkhuisvestingswijk is. Een plek die dus ook in dat opzicht past bij de doelgroep van de stichting.

Symposium in de grote zaal
Rond lunchtijd werden de bezoekers ontvangen in de foyer van de Veerensmederij. Daar werden ze getrakteerd op een buffet van verschillende soorten broodjes. Lekker en bovendien een ontspannen moment om bij te praten met andere bezoekers voordat het programma begon. Tijdens het symposium konden bezoekers presentaties en interactieve paneldiscussies bijwonen. Via een app konden de bezoekers vragen insturen, die ter plekke op het podium werden beantwoord.

Enthousiaste reacties van bezoekers
Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland ontving louter enthousiaste reacties op het symposium. “We krijgen nog dagelijks berichten over het evenement en de locatie. Iedereen was onder de indruk van het prachtige gebouw en het terrein. Er waren zelfs bezoekers die in de pauze het terrein gingen verkennen. Zo interessant vonden ze het”, laat één van de organisatoren weten. “Wij zijn erg tevreden over het verloop van het evenement. De Veerensmederij heeft ons vooraf al fantastisch geholpen, maar ook tijdens en na het evenement stonden ze voor ons klaar. Echt een prettige samenwerking!”